جستجو در سایت
آمار بازدید سایت
  • بازدید امروز : 664
  • بازدید دیروز : 1
  • بازدید این ماه : 668
عناوین مهم خبری :
اجرای طرح مدیریت کوچ دام
طرح مدیریت کوچ دام در سطحی بالغ بر یک میلیون و 750 هزار هکتار در استان اصفهان اجرا می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان ، از اجرای طرح مدیریت چرا و کنترل کوچ در 18 شهرستان استان خبر داد.
سرهنگ علی اصغر شبانی با اعلام این خبر، گفت: طرح مدیریت چرا و کنترل کوچ که در یک اقدام ابتکاری در استان اصفهان از سال 1364 با همکاری و مشارکت مسئولین، نتایج چشمگیر و مثبتی را به همراه داشت،  مسئولین سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری کشور را بر آن داشت تا این طرح به صورت یک پروژه ملی مطرح و هماهنگی های لازم بین استانها در رابطه با کوچ برون استانی فراهم و صورت پذیرد.


وی زمان اجرای این طرح را از اواخر اسفندماه لغایت اوایل خرداد ماه عنوان کرد و  ادامه داد: از بین رفتن نظام ایلی عشایر وعدم وجود تشکل مناسب و کارآمد و گسترش مناطق روستایی در محدوده های عشایری و هجوم آنها به سایر مراتع، افزایش جمعیت بهره برداری مرتعی و افزایش قیمت علوفه حاصل از مزارع و تمایل دامداران به استفاده از علوفه رایگان در مراتع بجای خرید علوفه از جمله  دلایل مهم ضرورت اجرای این طرح است.
سرهنگ شبانی همچنین وجود دامداران سرگردان و فاقد پروانه مرتعداری که باعث شروع کوچ زودهنگام می شوند، وجود دامدارانی که در مبدا و یا مقصد فاقد مجوز چرا هستند، حضور دام قبل از شروع آمادگی در مرتع که فرصت لازم را از گیاه برای رشد و نمو و تولید بذر جهت استمرار حیات و زادآوری خواهد گرفت، را  در سایر موارد لزوم اجرا ی این طرح برشمرد.
ایشان با تأکید بر اینکه تمامی این موارد منجر به افزایش هزینه های سنگین بر دوش دولت به منظور احیاء و اصلاح مراتع خواهد شد افزود: در بیشتر موارد خسارات جبران ناپذیری از جمله نابودی گون های گیاهی نادر و آسیب پذیر شدن و انقراض آنها و حذف گونه های خوشخوراک در اثر چرای زودهنگام و افزایش گونه های مهاجم،  سمی و غیر خوشخوراک می شود.
شبانی اظهار داشت به این منظور هر ساله اداره مرتع و یگان حفاظت تقریبا دو ماه قبل از شروع پروژه، جلسات مختلفی با مسئولین کشوری و استانی از قبیل استاندار، فرمانده ها، بخشداریها، دهیارها، ادارات کل دادگستری، سازمان پایانه ها و حمل و نقل استان ،شرکت پشتیبانی امور دام و امور عشایری، اتحادیه های تعاونی منابع طبیعی، پلیس راهها و روسای ادارات منابع طبیعی شهرستان ها و استان های همجوار برقرار و هماهنگی های لازم صورت می گیرد .



وی با اشاره به اینکه، فعالیت اصلی و اجرایی این طرح در مرحله عملی به عهده کارکنان اداره مرتع و پرسنل یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان و شهرستان ها و نیز شرکت های پیمانکاری گشت و مراقبت خواهد بود، افزود: کند شدن روند تخریب مراتع و تحقق مدیریت صحیح و پایدار بر مراتع به منظور رسیدن به اهداف اقتصادی و غیر اقتصادی با ایجاد روحیه بین مسئولین دستگاههای دولتی زمینه همدلی و همکاری را فراهم می آورد.
به گفته وی، این طرح در تمامی شهرستان های استان، غیر از شهرستان اصفهان، نایین، خور و بیابانک و آران و بیدگل اجرا خواهد شد و پایگاههای ثابت به تفکیک شهرستان ها در سمیرم، شهرضا، لنجان، نجف آباد، چادگان، فریدونشهر، فریدن و خوانسار مستقر هستند.
بازدید : 3062
22 فروردین 1394 ساعت 12:28 ب.ظ
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
سخن روز

هر گاه (مطلبى) بپرسى براى دانستن بپرس نه براى خرده‌‏گیرى زیرا که نادان یاد گیرنده شبیه عالم است و عالم خرده‌‏گیر شبیه نادان. (امیرالمومنین علی علیه السلام)

شبکه های اجتماعی
آرشیو ماهانه اخبار
لینک خبرگزاری ها
خبرگزاری ایرنا
خبرگزاری ایسنا
خبرگزاری موج
خبرگزاری تسنیم
خبرگزاری فارس
 خبرگزاری مهر
خبرگزاری تابناک