جستجو در سایت
آمار بازدید سایت
  • بازدید امروز : 16
  • بازدید دیروز : 704
  • بازدید این ماه : 724
عناوین مهم خبری :
مبارزه با ملخ کوهاندار تاغ در استان اصفهان
مبارزه با طغیان ملخ کوهاندار تاغ در سطح 340 هزار هکتار از تاغزارهای استان اصفهان آغاز می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان ، رئیس اداره حفاظت و حمایت گفت: ملخ کوهان‌دار تاغ، حشره ای با پنج سن پوره‌ای است که بیشترین خسارت را در مرحله قبل از بلوغ و یا سنین پوره‌ای به تاغ‌زارها وارد می‌کند.
مرتضی رضایی با اشاره به اینکه، حدود 30 درصد از وسعت استان اصفهان را اراضی بیابانی شامل شهرستان های نایین، اردستان، نطنز، کاشان، آران و بیدگل و قسمتی در محدوده اصفهان و برخوار تشکیل می دهد، افزود: بزرگترین تهدیداتی که طی 10 سال گذشته وجود داشته بحث طغیان ملخ کوهاندار تاغ بوده است.

 

وی با تأکید بر اینکه هجوم این ملخ ها باعث از دست رفتن پوشش گیاهی تاغ و در نهایت سبب هجوم ماسه های روان به مناطق مسکونی شهری و روستایی می شود، بیان کرد: مراحل کانون یابی، دیده بانی و ردیابی مناطق آلوده به ملخ، به کارشناس این امکان را می دهد که با بررسی جمعیت ملخ، سطح، زمان و روش مناسب برای مبارزه را مشخص کند.

رضایی، زمان طغیان این آفت را از اواسط فروردین تا اواخر اردیبهشت ماه عنوان کرد و ادامه داد: مبارزه به دو روش مکانیکی و شیمیایی انجام می شود که از این روش ها می­توان به پلاستیک حاوی گازوییل، تشتک گذاری، شیارکنی ، شعله افکن، مبارزه شیمیایی، و حتی خرید ملخ بصورت کیلویی اشاره کرد.
به همین منظور، گردهمایی با عنوان هماهنگی و برنامه ریزی در خصوص کنترل ملخ کوهاندار تاغ در منطقه امامزاده آقا علی عباس در شهر بادرود شهرستان نطنز و با حضور معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل، بخشدار منطقه، رئیس واحد گیاهپزشکی دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگل ها  و سایر ارگان های مرتبط تشکیل گردید.
در این گردهمایی پس از ارائه گزارش فعالیت های پیش آگاهی انجام گرفته در تاغکاریها و مشاهده سن یک و دو ملخ در بعضی مناطق به انجام عملیات کنترل در موعد مقرر اشاره و همچنین بر پیگیری شناسایی و عملیاتی نمودن روشهای جدید کنترل تأکید شد.
لازم به ذکر است، در صورتی که یک درصد از تاغزارهای استان، یعنی حدود 3 هزار  هکتار در یکسال توسط هجوم این ملخ از بین برود و در هر هکتار 500 اصله نهال تاغ و ارزش ریالی هر اصله نهال هم 500 هزارریال باشد، بنابراین در یکسال 750 میلیارد ریال خسارت ناشی از یک درصد خسارت وارده بر تاغزارها است.
بازدید : 4172
27 فروردین 1394 ساعت 12:15 ب.ظ
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
سخن روز

مومن تملق نمی گوید و حسد نمی برد ، مگر در طلب علم . ( امام باقر ع )

شبکه های اجتماعی
آرشیو ماهانه اخبار
لینک خبرگزاری ها
خبرگزاری ایرنا
خبرگزاری ایسنا
خبرگزاری موج
خبرگزاری تسنیم
خبرگزاری فارس
 خبرگزاری مهر
خبرگزاری تابناک