معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: از ابتدا تا دهه اول تیرماه سال جاری 78 مورد آتش سوزی در مراتع استان اصفهان رخ داده که در این حریقها 381 هکتار از مراتع استان از بین رفته است.
داریوش سعیدی در «جلسه کمیته مدیریت بحران شهرستان شهرضا» که با هدف بررسی وضعیت وقوع حریق در مراتع این شهرستان تشکیل شد اظهار داشت: از جمله مهمترین عواملی که باعث ایجاد آتش سوزی در مراتع میشود، درجه حرارت، رطوبت نسبی افزایش پوشش گیاهی و عامل انسانی است که هر یک به نوبه خود تأثیر به سزایی در افزایش یا کاهش حریق مراتع دارند.
وی تصریح کرد: بیش از 90درصد از موارد حریق مراتع در ایران به دلیل دخالتهای عامل انسانی ایجاد میشود، عواملی همچون حضور گردشگران و بی احتیاطی آنان، عبور رهگذران، بی احتیاطی بهره برداران و غرض ورزی های شخصی از جمله مصدایق این عامل هستند.
معاون منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود اذعان داشت: متأسفانه از ابتدا تا دهه اول تیرماه سال جاری، 78 مورد حریق در مراتع استان اصفهان ایجاد شده است که عمده ترین علل وقوع آنها افزایش گرما و خشکی پوشش گیاهی یکساله بوده است.
سعیدی ادامه داد: 60 درصد از حریقهای استان در مناطق غربی استان رخ داده و علت اصلی آن پوشش گیاهی غنی این مناطق بوده است؛ در این حریقها متأسفانه 381 هکتار از عرصههای منابع طبیعی استان از بین رفت.
وی گفت: هیچگونه گزارشی مبنی بر وقوع حریق در شهرستان شهرضا در سال 95 دریافت نشده اما لازم است آمادگی لازم برای مقابله با حریقهای احتمالی در این مناطق وجود داشته باشد.
معاون مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان همچنین از تشکیل ستاد پیشگیری و اطفاء حریق در اداره کل منابع طبیعی استان خبر داد و افزود: این ستاد تاکنون چهار جلسه در مرکز استان و هفت جلسه در شهرستانهای درگیر بحران حریق مراتع تشکیل داده است.
سعیدی تأکید کرد: یکی از مهمترین نیازهای استان در زمینه مقابله با حریقهای احتمالی مراتع، تهیه «نقشههای موقعیت بحرانی» هر شهرستان است، تهیه این نقشه امکان آسیبشناسی مناسب و بررسی عوامل مؤثر در ایجاد حریق در هر منطقه را فراهم میکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: منابع طبیعی ثروت ملی ماست و از این نظر همه ما در هر جایگاهی در برابر حفظ و صیانت از آن مسئولیت شرعی، قانونی و حقوقی داریم.
معاون مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان ادامه داد: منابع طبیعی بستر حیات و محور توسعه پایدار است، از دست رفتن هر میزان از این منابع ضررهای جبران ناپذیری بر اقتصاد و معیشت مردم برجای میگذارد.
سعیدی کمبود نیروی انسانی در مجموعه اداری منابع طبیعی و آبخیزداری استان را از جمله معضلاتی برشمرد که تأثیر بسزایی در روند مقابله با آسیبهای احتمالی به مراتع دارد و تصریح کرد: در استان به ازای هر 80 تا 90 هزار هکتار وسعت مراتع یک مأمور مراقب در اختیار داریم که از این نظر با استانداردهای جهانی فاصله زیادی وجود دارد.
وی از اجرای طرح «حفاظت مشارکتی» در استان اصفهان خبر داد و افزود: اصفهان به عنوان اولین استان کشور این طرح را از سال گذشته در 130 هزار هکتار از مراتع این استان اجرا کرد.
معاون مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: در حال حاضر در استان اصفهان «شبکه همیاران طبیعت» با هزار عضو و 350 قرقبان افتخاری در حال فعالیت است./
بازدید : 2879
13 تیر 1395 ساعت 10:11 ق.ظ