کیوان لوکی انارکی گفت: برنامه تغییر رویکرد بهره وری و نگهداری مرتع از پرورش دام به گیاهان دارویی با توجه به شرایط کم آبی و خشکسالی بسیار ارزشمند و قابل تأمل است به شرطی که کامل بودن فرآیند یعنی شرایط اقلیمی، نیاز سنجی، تولید، بسته بندی، اسانس گیری و صادرات گیاهان دارویی مورد توجه قرار گیرد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری شهرستان نایین افزود: مراتع شهرستان نائین با دارا بودن 100 گونه گیاه دارویی از پتانسیل قابل توجه ای در این زمینه برخوردار و دارای ارزش اقتصادی قابل توجهی است و تحقق برنامه مذکور در اشتغال و درآمدزایی دامداران، افزایش تولید و صادرات گیاهان دارویی، جلوگیری از چرای بی رویه دام ها و نهایتأ حفظ مراتع بسیار موثر است.
لوکی خاطر نشان کرد: از مهمترین گیاهان دارویی مراتع شهرستان که قابلیت بهره برداری داشته و برخی از آن ها در قالب طرحهای بهره برداری مورد استفاده قرار می گیرد می توان به کتیرا، آنغوزه، آویشن، زیره سیاه ، ریواس،و قدومه اشاره کرد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نائین در ادامه افزود: با توجه به ارزیابی های صورت گرفته، در صورت مساعد بودن شرایط بارندگی و رویش مناسب گیاهان مذکور، ارزش اقتصادی این گیاهان بیش از بیست میلیارد ريال برآورد گردیده که توسط مردم محلی و بهره برداران عرفی همه ساله مورد استفاده قرار می گیرد.
تهیه خبر : مژده حریری
بازدید : 1889
24 شهریور 1395 ساعت 11:00 ق.ظ