جستجو در سایت
آمار بازدید سایت
  • بازدید امروز : 2241
  • بازدید دیروز : 2427
  • بازدید این ماه : 82825
عناوین مهم خبری :
فقر مراتع و کم آبی اصلی‌ترین مشکل عشایر عرب جَرقویه اصفهان است

مختار اسفندیاری روز یکشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود امسال کمبود نهاده‌های دامی در کنار کمبود بارندگی و علوفه نه‌چندان کافی مشکلات عدیده‌ای را برای این قشر پرتلاش به همراه داشت.

وی ادامه داد: بر همین اساس آبرسانی سیار به عشایر این منطقه به‌وسیله پنج دستگاه خودرو و همچنین توزیع علوفه موردنیاز انجام می‌شود و پس‌ازاین مرحله سوخت‌رسانی و تامین وسایل گرمایشی در دستور کار قرارگرفته است.

وی خاطرنشان کرد: کوچ عشایر عرب جرقویه به مناطق شرقی اصفهان تا ۱۰ آبان ادامه دارد و آبرسانی به آنان در هفته نخست آبان آغاز خواهد شد.

مدیرکل عشایر اصفهان با اشاره عشایر استان دارای ۲۵ هزار هکتار زمین کشاورزی و ۱۲ هزار هکتار باغ سیب هستند گفت: بدلیل خشکسالی امسال میزان کشت و کار آنان بویژه در منطقه نصرآباد و محمدآباد که عشایر عرب جرقویه ساکن هستند به‌شدت کاهش‌یافته است.

اسفندیاری اضافه کرد: عشایر شرق اصفهان در سال‌های گذشته با استفاده از آب چند حلقه چاه، محصولاتی همچون ذرت و گندم کشت می‌کردند ولی فعالیت آنان در مدت اخیر کمتر شد.

وی بابیان اینکه کمبود نهاده‌های دامی معضلاتی را برای دامداران در کل کشور ایجاد کرد افزود: در استان اصفهان نیاز و توزیع نهاده‌های دامی حدود چهار برابر افزایش یافت و با توجه به خشکی شرق اصفهان توزیع همچنان ادامه خواهد یافت.

بر اساس آمار اداره کل امور عشایر استان اصفهان، ۹ هزار و ۶۰۵ خانوار عشایری در استان اصفهان زندگی می‌کنند که این تعداد شامل ایلات قشقایی، بختیاری و عرب جرقویه هستند.
در شهرهای بویین میاندشت، فریدن و چادگان واقع در غرب استان ۲۷ هزار نفر عشایر ایل بختیاری و در سمیرم، دهاقان و شهرضا در شمال استان ۲۴ هزار نفر از ایل قشقایی و محمدآباد و نصرآباد در شرق اصفهان سه هزار نفر عشایر از طایفه عرب جرقویه سکونت دارند.
عشایر استان اصفهان ۲۸ درصد مواد کالاهای این استان را تأمین و ۳۰ تا ۳۵ هزار مترمربع انواع فرش، جاجیم، گلیم، کیف و محصولاتی ازاین‌دست، ۵۵ هزار تن لبنیات، ۳۰۰ تن عسل و ۱۵۰ هزار تن سیب‌درختی تولید می‌کنند.

بازدید : 425
28 مهر 1400 ساعت 08:55 ق.ظ
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
سخن روز

به درستیکه حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است .

شبکه های اجتماعی
آرشیو ماهانه اخبار
لینک خبرگزاری ها
خبرگزاری ایرنا
خبرگزاری ایسنا
خبرگزاری موج
خبرگزاری تسنیم
خبرگزاری فارس
 خبرگزاری مهر
خبرگزاری تابناک