جستجو در سایت
آمار بازدید سایت
  • بازدید امروز : 1108
  • بازدید دیروز : 4138
  • بازدید این ماه : 1108
عناوین مهم خبری :
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور : مراتع کشور توان تخریب بیش از این را ندارند

 معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور (سازمان جنگلها) گفت: مراتع کشور توان تخریب بیش از این را ندارند بنابراین مدیریت در استفاده از آنها و افزایش طرح‌های مرتعداری در تمامی استان‌ها ضروری است.

به گزارش ایرنا، پرویز گرشاسبی روز سه شنبه در کارگروه ملی مدیریت چرا و کنترل کوچ و حفظ زیست بوم منطقه زاگرس در محل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان افزود: ورود زودهنگام و خروج دیرهنگام دام عشایر، چرای بیش از حد، خشکسالی، فرسایش خاک و سیلاب دلایل اصلی تخریب مراتع در سراسر کشور محسوب می‌شود که سه مورد اول بیش از سایر سبب آسیب شده است.

وی ادامه داد: تدوین و اجرای طرح‌های مرتعداری و واگذاری این داشته‌های با ارزش با هدف بهره برداری و احیا به خود عشایر و دامداران راهکار مناسبی برای جلوگیری از افزایش تخریب محسوب می‌شود.

معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور(سازمان جنگلها)، با اشاره به اینکه تاکنون ۱۸ میلیون هکتار طرح مرتعداری در کشور اجرا شده اظهارداشت: ۴۰ میلیون هکتار طرح نیز تهیه شده است.

گرشاسبی با بیان اینکه سال قبل میزان طرح های مرتعداری در کشور نسبت به سال های قبل افزایش یافت تصریح کرد: هر ساله بطور متوسط ممیزی مرتع در مساحتی بالغ بر یک میلیون طرح اجرا می‌شد اما پارسال این رقم به حدود پنج میلیون هکتار رسید.

وی با تاکید بر اینکه تهیه علوفه در مواقع غیر از بهره برداری مراتع بر عهده دامداران و عشایر است خاطرنشان کرد: نقش دولت در این زمینه حمایت است لذا فرهنگ تهیه و توزیع علوفه دستی باید بیش جامعه عشایری و دامدار جا بیفتد و چنانچه این قشر پرتلاش برای تهیه طرح‌های مرتعداری که از سال ۹۹ به مدت ۲ سال برای آن زمان در نظر گرفته شده، اقدامی نکنند پروانه چرای دامشان باطل خواهد شد.

معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درباره میزان تولید علوفه در مراتع کشور گفت: این مقدار در سال‌های تَرسالی و خشکسالی بین حدود ۶ تا ۱۴ میلیون تُن متغیر و بطور متوسط ۱۰.۷ میلیون تُن است برای مثال پارسال به دلیل کاهش بارندگی این میزان حدود ۶ میلیون تُن بود.

گرشاسبی با تاکید بر حفظ زیست بوم زاگرس اظهارداشت: ۱۰ استان در منطقه زاگرس قرار دارند بنابراین همکاری بیشتر برای حفظ مراتع و عرصه‌های این نواحی ضروری است.

وی افزود: منطقه زاگرس که ۳۰ میلیون هکتار مرتع را در خود جای داده است بالغ بر ۴۰ درصد آب مورد نیاز کشور را تامین می‌کند.

کارگروه ملی مدیریت چرا و کنترل کوچ و حفظ زیست بوم منطقه زاگرس با حضور مدیران ملی و استانی این بخش و با هدف تبیین برنامه ها در محل تالار اجتماعات حضرت بقیه الله الاعظم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان برگزار شد.

 

بازدید : 434
13 بهمن 1400 ساعت 12:34 ب.ظ
برچسب ها : مرتع ، دام ، کوچ بهاره ، قرق
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
سخن روز

بدرستیکه بندگان شایسته خدا وارثان حقیقی زمینند . قرآن کریم

شبکه های اجتماعی
آرشیو ماهانه اخبار
لینک خبرگزاری ها
خبرگزاری ایرنا
خبرگزاری ایسنا
خبرگزاری موج
خبرگزاری تسنیم
خبرگزاری فارس
 خبرگزاری مهر
خبرگزاری تابناک