معاون اداره جنگلکاری و جنگلداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اعلام مطلب فوق گفت:
این عملیات در سه مرحله با اجرای عملیات مراقبت و نگهداری مناطق احیایی در سطح 155 هکتار ، اجرای عملیات غنی سازی جنگل با بذر بلوط در مناطق در معرض خشکیدگی بلوط در سطح 90 هکتار و اجرای عملیات غنی سازی جنگل با نهال بلوط در سطح 5 هکتار به اجرا در آمد.
مهندس مرتضی برزو زاده در ادامه افزود:
طرح صیانت از جنگلهای زاگرس که از سیاستهای راهبردی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور بمنظور احیاء ، توسعه و حفاظت از این جنگلها می باشد در 11 استان زاگرسی از جمله استان اصفهان بمرحله اجرا در می آید.
وی در ادامه گفت:
سطح جنگلهای زاگرس کشور حدود 6 میلیون هکتار است و مساحتی معادل 59 هزار و سیصد و بیست و دو هکتار آن در استان می باشد ، که 28 هزار و هفتصد و چهل و نه هکتار آن در شهرستان فریدونشهر و 30 هزار و دویست و هفتاد و دو هکتار آن در شهرستان سمیرم واقع شده است .
مهندس برزو زاده در ادامه اضافه کرد :
با توجه به سطح وسیع و ارزش ژنتیکی و غیر بازاری جنگلهای زاگرس ، انتظار می رود بمنظور کاهش فشارهای وارده به این جنگلها ، دستگاههای دولتی و غیر دولتی ، جوامع محلی و مردم همکاری های لازم را در اجرای طرح صیانت با منابع طبیعی داشته باشند.
وی خاطر نشان ساخت :
بر اساس نظریه فائو ارزش غیر بازاری هر هکتار جنگل 969 دلار است که با احتساب سطح موجود در استان اصفهان ، ارزش غیر بازاری جنگل های استان حدود 57 میلیون و چهارصد و هشتاد و سه هزارو هیجده دلار ، یعنی معادل حدود 150 میلیارد تومان می باشد.
گفتنی است ارزش غیر بازاری جنگلهای زاگرس شامل ترسیب کربن ، تنظیم شرایط اقلیمی، گرده افشانی ، کنترل فرسایش ، تنظیم جریانهای هیدرولوژیکی ، خاکزایی ، تنوع زیستی و حفظ ذخائر ژنتیکی می باشد.
بازدید : 2306
21 اسفند 1392 ساعت 01:40 ب.ظ